10.20. Zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu pārstrāde un konservēšana

10.20. Zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu pārstrāde un konservēšana ir nodaļas Zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu pārstrāde un konservēšana apakšgrupa.

Šajā klasē ietilpst:

zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu sagatavošana un konservēšana: saldēšana, dziļa saldēšana, žāvēšana, termiskā apstrāde, kūpināšana, sālīšana, iegremdēšana sālījumā, konservēšana u.c.
zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu produktu ražošana: zivju fileja, ikri, kaviārs, kaviāra aizstājējs u.c.
zivju miltu ražošana lietošanai pārtikā vai dzīvnieku ēdināšanai
zivju un citu ūdensdzīvnieku miltu izstrādājumu un šķīstošu produktu ražošana, kas nav paredzēti lietošanai pārtikā.

Šajā klasē neietilpst:

zivju pārstrāde un konservēšana vienīgi šim nolūkam paredzētajos kuģos
jūras aļģu pārstrāde.

Šajā klasē neietilpst:

zivju pārstrāde un konservēšana uz zvejas kuģiem, sk. klasi 03.11
vaļu pārstrāde uz sauszemes vai specializētiem kuģiem, sk. klasi 10.11
eļļas un tauku ieguve no jūras produktiem, sk. klasi 10.41
gatavu saldētu zivju ēdienu ražošana, sk. klasi 10.85
zivju zupu ražošana, sk. klasi 10.89.